Logo-Sobibor2Vandaag – Holocaust Memorial Day – start Jules Schelvis een bijzondere actie: in 14 weken tijd (vóór maandag 5 mei 2014 ) hoopt hij door een combinatie van fondsenwerving en crowdfunding een bedrag van ruim € 100.000 bij elkaar te krijgen om een grote wens te kunnen realiseren: een korte buitenlandse tournee van het herdenkingsconcert ‘Er reed een trein naar Sobibor’.

 

De concerttournee begint op maandag 30 juni in Amsterdam, Westerkerk, en gaat daarna via Berlijn naar de Poolse stad Lublin, vlakbij Sobibor. Deze drie concerten symboliseren ‘de reis van 71 jaar geleden’. Met de tournee hoopt Jules Schelvis zijn getuigenis ook in Duitsland en Polen te kunnen vertellen en door te geven aan de volgende generaties:

“Mijn wens is dat u dit, in begrijpelijke woorden, aan uw kinderen vertelt, zodat ook zij weten wat er in de Tweede Wereldoorlog met de Joden is gebeurd. Zij kunnen het straks, als er geen getuigen meer  zijn, mogelijk aan hún kinderen doorgeven, en die aan de hen volgende generatie. Als u dat, naar ik hoop, doet dan hebben u en ik met mijn getuigenis aan de nagedachtenis van 34.000 Joden uit Nederland een steentje bijgedragen.”

Ik ondersteun de plannen van Jules Schelvis graag. Vandaar dat ik u namens Jules Schelvis en orkestleider Jan Vermaning wil vragen of u ook een steentje wil bijdragen aan de realisatie van deze bijzondere tournee. Dat kan door het overmaken van een donatie en/of het bestellen van kaarten voor het concert in Amsterdam op de website www.erreedeentreinnaarsobibor.nl. Hier vindt u ook meer achtergrondinformatie over het concert en de plannen voor de tournee. Ik hoop op uw steun te mogen rekenen.