In de OBA Linnaeus is vanaf dinsdag een kleine tentoonstelling te zien van het onderzoek van scholieren in het kader van het educatieve project Huis met een verhaal.

Huis met een verhaal
Zoals in iedere buurt hebben huizen een verhaal. Verhalen over hun vroegere bewoners, over hoe ze leefden en wat ze meemaakten. Verhalen voor de bewoners van nu, zodat we meer van onze buurt en het verleden begrijpen. De huizen aan de Tugelaweg en andere woningen in de Transvaalbuurt hebben zo’n verhaal. Een verhaal over de joodse geschiedenis van de buurt.

Educatief project
De renovatie en nieuwbouw aan de Tugelaweg was voor Ymere aanleiding om samen met het Joods Cultureel Kwartier een eductief project te starten om kinderen uit de buurt kennis te laten maken met de geschiedenis van de buurt waarin ze wonen. In een serie van vijf lessen zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen De Kraal, De Kaap en De Linnaeusschool op zoek gegaan naar verhalen over de joodse geschiedenis van de Tugelawegblokken en de Transvaalbuurt. De leerlingen hebben het Joods Digitaal Monument geraadpleegd, onder begeleiding van een gids een buurtwandeling gemaakt, een oud buurtbewoonster gesproken, de buurt gefotografeerd en een bezoek gebracht aan het Joods Historisch Museum en de Hollandsche Schouwburg. Van hun lessen, ontdekkingen en activiteiten hebben de leerlingen bijzondere boekjes gemaakt die in de tentoonstelling te zien zijn in OBA Linnaeus.

Wanneer:     21 april tot en met 30 mei 2013

Waar:  Linnaeusstraat 44, Amsterdam-Oost

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag           9:30 – 17:30 uur
donderdag                              9:30 – 20:00 uur